Sobre els Gegants del Tricentenari (o de Sant Jordi)

Cap a l'any 2012 la Generalitat de Catalunya proclama que el 2014 serà l'any del Tricentenari per commemorar els fets del 1714, esdevenimt Miquel Calçada com a comissari. Els Gegants del Tricentenari (o de Sant Jordi) neixen com a resposta aquesta iniciativa. La inciativa esdevè realitat gràcies a l'empenta i entusiasme dels geganters de Nou Barris de Barcelona (colla nascuda també al 2012). Era el 14 de setembre de 2013, dins dels actes de la Diada Nacional de Nou Barris, es presenta el gegant Josep Galceran de Pinós.  Aquesta figura, que a la vegada ha esdevingut emblema de la Coronela de Barcelona, no trigaria a passejar-se per les festes de la Mercè i posteriorment seria exposat al Born. Posteriorment s'estrenà la Geganta, a la moda barroca i personificada amb n'Agustina d'Urríes. Fou presentada al pati del Palau de la Generalitat de Catalunya, esdevenint-ne padrí oficial el Molt Honorable President de la Generalitat, el senyor Artur Mas.  

La meva tasca en aquest sentit rau en la creació dels cartells que anunciaven l'estrena. Malgrat ser dos actes completament diferents (separats per nou mesos) calia mantenir una estètica similar. 

Pel gegant groc i vermell (en format de quatre barres), i per la geganta violeta, color que simbolitza la feminitat. 


Pel que fa al ball, que dir-ne? A partir de la Marxa de les Reials Guàrdies Catalanes (arranjada per a l'ocasió per Lluís Jimènez) es creà una coreografia basada en els antics minuets del segle XVIII .



Comentaris

Entrades populars