Els Gegants de Llefià (Badalona)


Els Gegants de Llefià (Badalona) és un article de quatre pàgines publicat a la revista trimestral GEGANTS, una publicació feta des de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya.

Aquest és un article que parla d'unes antigues figures que existien a Llefià, una zona que comprèn tres barris badalonins a tocar de Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besós: Sant Antoni de Llefià, Sant Mori de Llefià i Sant Joan de Llefià. 

El breu resum de la seva vida està exposada a partir d'una investigació relativament senzilla que vaig treure força suc a partir de conèixer l'Arxiu Històric de Llefià, d'on vaig treure la majoria d'informació. Aquestes figures, que van durar una dècada (tot i que al carrer tansols mitja dècada), són un exemple més del gran teixit associatiu que hi ha, i que hi havia, en aquesta zona badalonina.

La curiositat per aquestes figures ja em va picar a partir d'un Expedient G de Jan Grau identificat com a "G-GB/589/G", en la mateixa revista, a la 67 (2004).


Així doncs, 10 anys més tard (és diu ràpid!) aquest expedient sortia resolta en una revista de la primavera de 2014. Aquí us deixo un fragment! Qui en vulgui la versió sencera que es posi en contacte amb mi!






Comentaris

Entrades populars