Reis Mags + TV3, la unió fa la força!

Avui és el dia. I tant! Siguem sincers i clars! Avui és el dia/es perquè els antimonarquics és tornin, no monàrquics, sinó trimonàrquics! Encara que sigui per unes hores. Avui han arribat, a Badalona, Ses Majestats els reis de l'Orient.

Enguany, en comptes de per mar, han arribat per aire. Així doncs, Badalona trenca amb la seva tradició marinera i portuaria per tal que tot sigui MES i MES lluït. Enguany no interessava promocionar el Port de Badalona (finalment s'ha vist que aquell lloc era molt allunyat de la civilització), i per això s'ha optat per fer la preestrena de la Plaça dels Colors! O era Alcalde Xifrè? Pompeu Fabre? Una preestrena que ha comptat amb un acte simbòlic i, com no, amb la presència del Alcalde Jordi Serra, entre d'altres polítics que rarament es deixen veure en actes públics, com ara el senyor Xavier Garcia Alviol. Benvingut!

Ses Majestats hana rribat i el primer que han fet ha estat saludar a ses majestats de Badalona. Després, geganters de Badalona han ofert una ballada davant de les dues corporacions (la municipal i la oriental), i així doncs, fent més lluïment gratuït.

Seguidament, s'ha format un seguici des de l'illa Fradera fins a la Plaça de la Vila. Ses Majestats han pujat al balcó! Però no hi havia una normativa que prohibia la utilització de l'Ajuntament a exepció del Pregó de Festes i la Penya? De fet, les Caramelles es van veure afectades per aquesta normativa. Però els Reis de l'Orient, per sort i curiosament, no pas.

Així doncs, Ses Majestats han rebut, de les mans de l'alcalde, el pa, la sal, i la clau de Badalona! Un acte prou maco! Recordo el comentari del Rei Gaspar des del balcó: "Si algun dia veieu que algun familiar o amic està trist, li heu de fer el millor regal del món. L'heu d'abraçar i fer-los petons" . Una mostra d'uns Reis educatius. Tot i que hi ha qui es queixa que només parlés el rei ros durant el pregó.

No obstant, el color que prenia l'Ajuntament de Badalona, gràcies als grans focus instalats, era realment maquíssim! Mai havia vist que l'ajuntament prengués aquell color. Em recordava a l'Ajuntament de Barcelona quan fa aquelles projeccions per la Mercè.

Comentaris

A l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament aquest any li falta adonar-se'n que la Capital de la Cultura Catalana no és un Fòrum de les Cultures.
Haurien de mirar la definició de "cultura catalana" i després programar els actes amb un mínim de contingut de "cultura catalana"! XD

Entrades populars