L'aligot s'acomiada de l'Any Amades a Barcelona i no a Badalona

Avui l'aligot betulonià ha fet una visita a la Ciutat Comtal! Més ben dit l'ha hagut de fer. L'aligot betulonià avui ha estat xerrant un bon rato amb l'aligot de Barcino. S'han trobat a l'Avinguda Catedral on celebraven un acte prou significatiu. Es tractava de la Cloenda de l'Any Amades en commemoració del 50è aniversari de la mort de l'insignia català del folklore Joan Amades i Gelats.

L'aligot de Betulònia ha hagut de visitar l'acte a Barcelona perquè a la seva població ningú, i absolutament ningú, s'ha preocurat de fer un acte semblant. El fet li pesava més i és que era conscient que Betulònia era Capital de la Cultura Catalana. De quí era culpa? De l'Ajuntament? Tan sols? No! Ell creu que el folcklore badaloní està molt desunit. Tothom va a la seva. Ni tan sols s'han posat d'acord per fer un acte conjunt durant la capitalitat (cosa que ha fet que s'hagi anulat la iniciativa). Al cap i a la fi és culpa dels betulonians en general, i jo m'incloc -pensà l'aligot-.

Tot i això l'aligot va intentar passar-s'ho mmolt bé. Des de l'Avinguda Catedral hi va haver un seguici que el composoben capgrossos, gegants, l'àliga, esbarts i, finalment, trabucaires i diables. L'aligot s'escamà que les dues últimes entitats, que eren de foc, no duguessin foc. I és que, segons li va comentar l'aligot barceloní, aquestes entitats no tenien el permís específic causat per la nova normativa del foc de Europa. Tots dos van coincidir que la normativa Europea podria propiciar la desaparició de moltes tradicions catalanes. Tot i això sembla ser que fins al juny de 2010 hi haurà una petita treva perquè l'estat espanyol ha de formula una llei d'exepció.

Comentaris

Entrades populars