L'illa central, la Plaça dels Noms

Avui, viatjant pels diversos blocs mundials, he trobat un post del senyor Alabaladejo que etiqueta ja la plaça central com la de Alcalde Xifré. Aquest fet m'ha preocupat i és que m'agradaria saber si aquest etiquetatge, potser esporàdic, pot voler dir algo.

Efectivament, no estic massa d'acord que la plaça central es digui Alcalde Xifré. El nom sembla sembla més que partidista, tot i que els que ho proposen (una gran majoria d'ERC) diuen que no hi te massa veure. Es més, Alcalde Xifrè ja té una plaça amb el seu nom, i que curiosament està al costat de la coneguda illa central.

No obstant, hi ha qui proposa que es digui Pompeu Fabra. Pregunto cal realment? Pompeu Fabra ja té dedicat un carrer (a Canyadó), un IES (a Bufalà) i un monument a la Via Augusta promogut per Òmnium Cultural i paradoxalment situat davant mateix de la Peixera. I ara sembla ser que fins i tot tindrà una parada de metro (tot recordant que a Llefià hi havia una proposta similar amb el Chè). Hi ha qui proposava, fins i tot, que l'edifici que presidís l'illa central es digués Pompeu Fabra, i així la plaça en qüestió es podria dir Alcalde Xifré!

Val a dir que els badalonins també s'han fet sentir. Hi ha qui proposa que es digui plaça dels Colors. Altres diuen plaça de la Mediterrània o de les Cultures. Inclús hi ha qui demana que conservi l'actual nom d'Illa Central o Illa Fradera. Una mica fred no? I si li posessim Plaça del Badiu? O del Turnemi. I del Micaco? O no! Millor millor! Que us sembla si... li posem el nom de la Plaça dels Noms?

Deixant de banda la broma, jo prefereixo que es digui plaça de la Mediterrània o del Badiu (paraula present al diccionari de Fabra) que tothom, més o menys, s'hi pot sentir identificat i, a la vegada, són noms que no s'han utilitzat encara (bé si, he de reconèixer que Badalona ja compta amb un parc amb el nom de Mediterrània, i també un carrer amb la paraula Mar davant, però cap plaça xd ).

Comentaris

Víctor ha dit…
Si us plau, el dubte ofèn. Com a membre de la universitat homònima, voto per "Plaça Pompeu Fabra"; tot i que se m'ha acudit que es podria dir "Ciutat Nova"; la veritat és que m'encanta, com a nom, i la parada de metro podria dir-se igual. Apart, és fàcil de recordar i és "catchy", com dirien els anglesos.

Plaça Ciutat Nova, doncs!!

Entrades populars