Catalunya, la Gallina dels Ous d'Or i... bastards!

Per tots aquells que us pregunteu si va ser primer l'ou o la gallina us dirè que primer fou la gallina. Una mare dels seus seus ous encara que siguin bastards.

La nostra gallina és intel·ligent i amb un sentit més que comú. Té un tarannà, una manera de fer, una veu i ètica molt pròpia, carecterítica i única. Podriem dir també que és la gallina dels ous d'or. D'aquesta manera podem afirmar que és rica i important. No obstant, la nostra amiga és, molts cops, infravalorada i menystinguda. Intenta ser eclipsada, tot i que la seva brillantó parla per si sola.

La Gallina té un nom més que mil·lenari. Es diu Catalunya. Com hem dit, Catalunya té diversos fills bastards, peró que a la vegada no deixen de ser ous d'or. Per què ho dic tot això? Doncs bé, resulta que l'altre dia, tot viatjant pel gran món dels blocs, l'Esquillot.cat ens explica que l'actual bandera Espanyola és resultat de l'apropiament, al segle XVIII, del que era la bandera de la Marina Catalana! Carai quí ho havia de dir? Per tant, i tal i com diu l'Esquillot, qui crema la espanyola està cremant la Marina Catalana. Aquí tindriem un exemples d'ous bastards.

Però ara mateix se m'ecorreixen altres exemples. Un d'ells el podriem trobar a les cadenes de televisó. Així doncs, tindriem diversos programes inpirats (o directament plagiats, amb tots els seus permisos esclar). APM? inspirà a Antena 3 per realitzar el que es diria Fichados. Buenafuente (La Sexta) és l'hereu de Una Altra Cosa (i aquesta parteix de La Cosa Nostra i La Cosa Nostra 2). La recent Escobilla Nacional parteix, a la seva manera, del Polònia. De fet els actors són els mateixos! Seguim amb la llista, i és que és llarga i llarga! Jordi Gonzàlez fa uns anys presenta a Tele 5 un programa sota el nom de TNT. Poca gent sap que aquest programa també és inspirat (amb la majoria de col·laboradors iguals) en un que es deia Vitamina N i que s'emetia a City TV (actual 8). Per no parlar de l'España Directo (i que les autonòmiques en fan les seves versions amb: Andaluzia Directo, Madrid Directo, etc) que ve a ser el mateix que l'En directe, un programa de vespres que anaven de població en població retransmetent quelcom interessant). Curiosament aquest programa a Catalunya ja no es fa. Ah! m'en oblidava! No podiem deixar sense mencionar les rèpliques de Els Matins a les diverses comunitàries. I així ho reflecteixen en un gag del Polònia.

Segurament em deixarè molts altres exemples de com Catalunya és la gallina dels ous d'or. No obstant, crec que amb tot això ens podem fer a la idea de qui va ser primer: L'ou o l'a gallina? Jo crec que va ser la gallina, és a dir Catalunya, la mara dels ous d'or, tot i que alguns siguin bastards!

Comentaris

Està clar Xavi!
També és la gallina dels ous d'or a nivell fiscal, vegi's l'expoli de 22M€ anuals!

Entrades populars