Capital de El Badalonés!

Avui estem d'enhorabona! Carles Prats, des de la mirada indiscreta de l'APM?, ens ha "declarat" Capital de la nostra gran comarca El Badalonés. Aquesta capitalitat espontànea se suma Capital de la Cultura Catalana, Capital Europea del Basquet... De que ens serveixen tantes capitalitats si despres l'Ajuntament no les pot dur a terme com caldria?

El món blocaire està rebolucionat amb el tema de la Capital de Cultura Catalana i ERC. El senyor Albaladejo ens fa un bon discurs polític. Ens parla d'una gran celebració en motiu de la Cavalcada de Reis (que no ho dubto) on, sota el meu punt de vista, algns eren moros i altres cristians (es a dir que no tothom tenia les mateixes clausules en el contracte). Ens elògia a una Guàrdia Urbana i una Voluntaris que quan els ciutadans els necessiten no els trobes enlloc. De nou, com estan fent reiteradament, es penjen medalles pel futur Museu del Còmic a la CACI, un projecte que havia d'incorporar, si mal no m'erro, la Universitat de Barcelona en l'estudi marítim (a mi no em smebla malament el Museu del Còmic, però si he de triar entre dues coses triaria la Universitat). També ens intenta fer una descripció del que va ser la festa. Llàstima que de Cultura Popular entengui poc: Gegants no es igual a Castells. Ho dic perquè van ser els gegants qui van rebre Ses Majestats i no pas els castellers. I ben clar ho posava al programa.

Badalona és Capital! Si però ha començat amb mal peu. L'Ajuntament no ha sigut capaç de fer un acte POPULAR per la innauguració de la capitalitat. I és per això que haurà d'aprofitar una festa anual com el Pregó de Festes de Maig per realitzar l'acte. No obstant, tal i com mana el protocol de la empresa Capital de la Cultura Catalana farà l'OFICIAL al teatre Zorrilla amb la presència de Marc Parrot. Només hi serà ell? La premsa tan sols ens especifica la seva presència. Suposo, doncs, que l'acte serà gratuït!

Parlen de participació ciutadana. Una participació que no es veu reflectida al web Badalona2010 quan veus allò de "Comentaris Tancats" (lleig!). Sort en tenim del Facebook. Almenys allà la ciutadania si que hi pot dir la seva.

Al bloc de Jordi Crisol un tal Jofre ens fa un comentari interessant. Diu que a Figueres no tot van ser flors i violes, sinó que tot va començar més o menys com Badalona. Segur? Ens podem creure algú que diu la seva opinió i que no enllaça cap blog?

Bé, la imatge que acompanya el text cal explicar-lo. El poble fent la SEVA festa mentre els de dalt (balcó) s'ho miren i decideixen. Així va tot.

Comentaris

Entrades populars