Cavalcada de Reis, amor a l'art?

Carrers que de cop es van omplint de gent en un vespre. Carrers que cada cop hi veus més i més gent. De cop, deixa de passar el transit pel carrer. La gent està entusiasmada i sembla que esperi quelcom. Els nens cada cop estan més nerviosos i els hi diu al seu referent que li ensengui el fanalet. Però el referent li diu "Espere't una mica que encara falta i l'espelma se't pot acabar abans del que toca".

De cop, al fons del carrer, veus unes llums, de color blau i blanc, que fan pampallugues . Aquestes llums cada cop es van acostant més i més. Cada cop més. De cop te n'adones que són uns cotxes de la Guardia Urbana. I al darrere hi va una comitiva de colors, música, llum i faràndula.

Exactament! Estem parlant de la Cavalcada de Reis Mags. Tothom sap que els Reis Mags són uns èssers màgics, que venen en una nit màgica per repartir regals a tothom a qui, desgraciadament però realment, es pugui. Recordem, que l'origen d'aquesta festa ve en la història bíblica de l'adoració del nen Jesús, fill de Déu per part d'uns senyors molt sabis.

A Badalona recreem l'arribada dels Reis Mags des d'antanyo. Aquí, per fortuna, sempre hi han hagut persones disposades a organitzar, desinteressadament, l'arribada de Ses Majestats. Allò que la gent en diu "amor a l'art". Fer les coses per amor a l'art no té preu. I aquí és realment quan es demostra que t'estimes quelcom en especial i, aleshores, els diners es converteixen en superflus.

A Badalona, aquest 2010, ens han declarat Capital de la Cultura Catalana. Aquest any, doncs, tots plegats vestirem de gala. Per començar la cavalcada de reis ja li ha tocat el rebre. Rebre? Però si fins i tot ens ve a gravar TV3 (sembla que cobrem comissió i tot per anunciar-la per ènessima vegada)! I tant! I quan ve la TV hem de quedar bé! I això implica trencar amb el passat i llensar la casa per la finestra. Per començar l'ajuntament ha contractat una empresa de prestigi i aquesta s'ha pres la llibertat (som en un país lliure, no?) de esbandir tot el que no era de pes i ho ha canviat.

Les veus populars m'han informat sobre alguns dels canvis produïts:
M'han dit que una dona que feia un dels personatges principals de la cavalcada durant anys, per amor a l'art, ha estat substituïda per algú de retribució.
No obstant, i paradoxalment, la empresa va demanant gent voluntària perquè surti a la seva cavalcada. Un exemple és el Club de Patinatge Sant Josep que, fins ara, "cedia" joves aprenentes perquè sortissin per la cavalcada. Enguany s'ha volgut prescindir d'aquestes noies de curta edat. Així doncs, el club s'ha hagut de buscar la vida per trobar i lluïr noies més dretes i fetes.
Enguany canvia el recorregut i es fa de Llefià fins al Centre. Serà doncs, motiu d'alegria perquè la gent de Llefià no es quedarà sense caramels i tampoc els hi arribaran els reis a les tantes. Potser ara serem els del centre qui ens quedarem sense caramels?

Però altres veus com la premsa (ElPunt.cat) informen de les següents coses:

http://www.elpunt.cat/noticia/article/5-cultura/19-cultura/111291-la-cavalcada-de-reis-comencara-a-llefia-i-sera-retransmesa-per-tv3.html

Encara ara és hora que algú informi oficialment de la Cavalcada. No obstant, serè el primer que anirà a veure l'espectacle. I soc el primer en estar content que per fi una ciutat que, molts cops, és conciderada com un districte de Barcelona, comenci a demostrar la seva pròpia identitat a través de la televisió. Però enguany, en una societat on és dificil ser ignorant, veurè els Reis Mags de la meva cavalcada com a uns borbons capitalistes (carai! Com una conegoda família...) i no com el que havien estat fins ara. Uns Reis Mags com Déu mana: màgics, mítics, afables...

Sense anar més lluny. Quí no recorda un famós Tour de França? Aleshores, amb aquest precedent, Badalona va seguir la mateixa línia que amb la cavalcada. Com aquell esloguen barceloní que deia "Barcelona posa't guapa", però en la versió badalonina: "Badalona posa't guapa que ve la TV".

Però no patiu! Això només serà enguany! L'any que ve tot tornarà ser normal i corrent! I tots direm... Aix, com la Cavalcada de 2010 res! Va ser impresionant! La d'enguany no val res! (com ja va sent tradició dir-ho) I també direm allò de... "Fué bonito mientras duró".

No obstant, tinc la esperança que a Badalona (alies ajuntament) la Capital de la Cultra deixialgo més que no només un any tematic dels que s'han posat tant de moda darrerament.

Comentaris

Anònim ha dit…
bon post, a veure com surt tot plegat!
endavant amb el bloc! ;-)

Entrades populars