Alexanderplatz


Avui estem d'enhorabona! Si! El present bloc estrena un nou "banner" que permet identificar-lo amb més rapidesa i, a la vegada, dotar-lo de més personalitat. Una personalitat amb aire fresc i modern.

Però fixem-nos-hi! Que hi tenim aquí adalt? Un cel blavós amb una torre que sembla que hi voli. Anem a concretar! Aquesta torre, que és més aviat una torre de telecomunicacions, està situada a Alemanya. Concretament a Berlín (a l'Alemanya de l'oest). Berlín és coneguda pel gran mur que va tenir i va separar Berlín en 2 i que fa poc va celebrar el seu 20è aniversari de la caiguda.

Berlín és coneguda per diversos emblemes característics com ara la Brandburguer Tor, el Reichstags (amb la seva fabulosa cúpula) o l'illa dels museus. Però hi ha un element, internacionalment menys conegut. I no serà per la seva mida, perquè fa més de 368 metres! Es tracta del Fransehturn (Torre de TV), una torre de telecomunicacions construïda entre 1965 i 69 segons el model de Hermann Henselman. A Barcelona, amb la Torre de Collserola, i a Madrid, amb Torrespaña, hi han les seves cosines-germanes.

Però per què aquesta torre? La Fernsehturn és una torre que sempre que m'ha captivat. Sempre que he coincidit amb ella (al 2002, 2006 i 2007) m'ha impresionat, sobretot per la seva mida més que extraodinària. Personalment, perd l'encant quan hi pujes a dalt de tot.

Situada al bell mig de Berlín t'acompanya a "tot" arreu on vagis. És una bona eina perquè no et perdis i un bon punt de trobada. La torre de telecomunicacions és coneguda, popularment, com Alexandre. Bé que, està situada en un indret anomenat Alexanderplatz (Plaça d'Alexandre).

Per cloure el post vull dir que Berlín és una ciutat fabulosa. Lluny del que és l'eixample de Barcelona, Berlín ens ofereix una ciutat enorme on cada racó és una sorpresa per descobrir. On els espais són gegants, fet que fa que no et cansis mai de veure coses i de descobrir-ne d'altres.

Per avui ja n'hi ha prou. Seguirem passant el drap per la història, personal o inpersonal, en els pròxims posts.

Comentaris

Entrades populars